13 Şubat 2012 Pazartesi

Yiyeceklerde Vitamin Kaybı Nasıl Önlenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yiyeceklerdeki vitamin kaybını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar:

* Raflarda günlerce bekleyen yiyecekler yerine bulabildiğiniz en taze yiyecekleri alın.

* Sebzelerinizi mümkünse günlük olarak alın.

* Sebzelerinizi olabildiğince az suyla yıkayın.

* Sebze ve meyvaları çiğ yemeyi tercih edin.

* Meyva ve sebzelerin kabuklarını olabildiğince ince soyun.

* Yemekleri uzun süre ve ağır ateşte pişirmeyin.

* Sebzeleri haşladığınız suları atmayın, çorbada kullanın.

* Sebzeleri su yerine buharda pişirmeyi tercih edin.

* Yemeklerinizi bir öğünlük pişirin.

* Doğal olarak yetiştirilmiş ürünleri seçerek, nicelikten çok niteliğe önem verin.

* Vitamin kaybının en aza inmesi için etleri ızgarada ya da fırında pişirin.

* Dondurulmuş yiyecekler, konservelere göre vitamin açısından daha zengindir. Bunları tercih edin.

* Sütü ışıktan uzak tutun.

Aramalar: vitamini azalmasın diye sebzeler nasıl pişirilmelidir, besinlerin vitamini nasıl korunur