16 Aralık 2010 Perşembe

Baş Ağrısına Ne iyi Gelir? Baş Ağrısının Nedenleri? Baş Ağrısına Bitkisel Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar:

Baş ağrıları en sık görülen ağrı yakın­ması türüdür. Birkaç saat sürebilen bu ağrı ile­ri durumlarda bir kaç güne yayı­lıp günlük hayatı etkileyecek şekil­de de olabilir. Baş ağrılarının en bilin­dik nedenleri yanlış vücut duruşu, göz yorgunluğu, su eksikliği, uyku­suzluk ya da kalitesiz uyku, ka­fa travmaları, adet düzenindeki dalgalanmalar, sinü­zit, stres ve aşırı gergin­lik, grip gibi hastalıklar, hava kirliği ve bes­lenme düzenidir.

Beyin tümörleri, anevrizmalar, menenjit ve felç gi­bi hayatı tehdit e­den bir dizi ciddi problem de baş ağrısı nedeni olabi­lir. Alkol tüketimi ve ilaçlar, kırmızı şarap ve yer fıstığı gi­bi bazı besinleri tüketmek, aşırı kafein kullanı­mı ciddi olmayan diğer baş ağrısı nedenleri­dir.

Baş ağrısını ortadan kaldırmak için baş ağrısına neden o­lan etkeni biliyorsak öncelikle onu orta­dan kaldırmalıyız. Ciddi sebeplere dayan­mayan baş ağrıları genellikle aspirin ya da basit ağrı kesiciler ile ko­layca geçebilmektedir. Baş ağrısı çeken biri­nin yemesi ve yememesi gereken besinler şöy­ledir:

Yasak yiyecekler:
Olgunlaştırılmış peynirler, her türlü alkol­lü içecek, yapay tatlandırıcılar ve içeren gıdalar, avakado, maya­lı besinler, muz, kahve, tavuk ciğeri, çikolata, narenciyeler ve suları, süt ürünleri, yağ­lı besinler, fast food, incir, mono­sodyum glutamat içeren tüm besinler, fındık, so­ğan, fıstık ve ezmesi, turşu, füme balık, şarküte­ri ürünleri, kırmızı şa­rap, kırmızı et, tuz, şeker.

Başağrısında tüketilmesi yararlı besinler:
Badem, ba­lık, keten tohumu, nane, turp

Baş ağrısını giderici bitki çayları­:
Kasımpatı, tar­çın, çuha çiçeği, zencefil, melisa, nane, porta­kal kabuğu, meyankökü, gül yaprağı, sarı kantaron, söğüt kabuğu.

Tahmini kaynak: sifaliotlar.org

Konuyla ilgili aramalar: baş ağrısı, baş ağrısı nedenleri , baş ağrısı nasıl geçer , baş ağrıları